A little chit chat

Îmi propun de câteva luni să scriu o astfel de postare. Nu am făcut-o până acum în mare parte pentru că mă gândeam la ce aș vrea să spun seara, și apoi uitam. Dar acum am o listă cu chestii despre care vreau să vorbesc(memoria asta...).

Mi-ar fi plăcut să postez mai des decât am făcut-o anul ăsta până acum. Dar faptul că am adăugat masterul la faptul că am și job full-time, mi-a mâncat mai mult timp decât m-aș fi așteptat. Dar ultimul examen a fost pe 29 mai, deci sper ca măcar până începe anul doi, în octombrie, să postez mai des. Bine, mai am o restanță de dat(presupunând că iau toate celelalte examene pe care le-am dat). Nu aș fi avut-o, dar examenul s-a nimerit în perioada în care eu nu eram în România, în decembrie anul trecut. Dacă mă plimb în loc să merg la facultate...(hi, hi, hi)

Apropo de master, încă nu-mi dau seama dacă problema e că nu am ales chiar bine programul de masterat la care să aplic, sau pur și simplu mi-e silă de sistemul de învățământ, dar dacă nu m-ar motiva rămasul la buget, probabil că nu m-aș "chinui" nici cât o fac acum. Notele chiar nu mă mai dor ele în sine, atât timp cât reușesc să fiu la buget și anul doi, e ok. Recunosc că nici nu m-am informat foarte bine atunci când m-am înscris, iar masterul e modular. Asta înseamnă că facem 3-4 săptămâni o materie, iar la finalul acestei perioade dăm examen. Ceea ce mi se pare super stresant. Partea bună e că acum pot să mă gândesc că am terminat, altfel mai aveam o lună de sesiune.
Mai recunosc și că în ultimele câteva sătpămâni m-am gândit zilnic să mă las de master, iar principalul lucru care mă motivează să nu renunț, pe lângă faptul că sunt practic la jumătatea drumului, e că dacă mă las acum și vreodată va trebui să fac masterul, voi ajunge direct la taxă, și 4000 de lei pe an mi se par mulți bani cu care aș putea face altceva.

La capitolul job, pe 30, adică azi, se face un an de când sunt la aceeași firmă. Pentru mine, asta chiar înseamnă ceva. După ce am schimbat câteva joburi care oricum erau pe perioadă determinată, faptul că am un job stabil e un lucru minunat!

Trecând la alt subiect, recent, m-am uitat prin bibliotecă și mi-am făcut o mică listă de cărți la care mi-ar plăcea să ajung în următoarele luni, ca un fel de TBR. 
Asta nu înseamnă că o să mă și țin de lista asta, dar vreau să văd dacă m-ar ajuta, că am ajuns la 82 de cărți necitite și... mda, devine greu de ales. Mențiunea ar fi că nu am pretenția să citesc toată cartea lui Arthur Conan Doyle dintr-o dată. Mi-am propus să citesc colecția de povestiri la care am ajuns, The memoirs of Sherlock Holmes. Ce am citit din carte până acum chiar mi-a plăcut, Sherlock e genial! Nu știu dacă voi termina cartea anul ăsta, dar pot să încerc. 
Mă gândesc să încep să citesc din teanc cele două nuvele, ale lui Emil Duhnea și Mihai Alexandru Dincă. După imensitatea care a fost American Gods, pe care am citit-o într-o lună, vreau să citesc ceva mai scurt. Și vreau să citesc și cartea pentru Blogosfera SF&F de pe 14 iunie, Epoca inocenței de Adrian Mihălțianu, pe lângă toate cele din poza de mai sus.

O chestie pe care nu am prevăzut-o, a fost că nu am să ajung la Bookfest anul ăsta. Nu cred că mi-aș fi cumpărat nimic oricum, mai întâi din lipsă de fonduri și apoi, cum am zis mai sus, am 82 de cărți care așteaptă să fie citite. Bine, nici nu am mai văzut vreo carte în ultimul timp care să mă intereseze în mod special, aveam și examen luni, plus că ploua destul de puternic când m-am trezit, nu chiar cele mai favorabile condiții. Dar e ok, la Gaudeamus sigur mă duc, presupunând de asemenea că mai scad din numărul de cărți necitite până atunci, fingers crossed.

Și dacă tot scriu o postare complet random, vreau să vorbesc un pic și despre câteva filme din categoria cu super-eroi care urmează să apară. După ce am văzut Guardians of the Galaxy Vol. 2, următorul film pentru care sunt extrem de entuziasmată este Spiderman Homecoming. El e de departe eroul meu preferat, și cred că Tom Holland a făcut o treabă foarte bună în Civil War, mi-am amintit de ce mi-a plăcut mereu personajul. Tot din sfera Marvel, nici Thor Ragnarok nu arată rău deloc, plus că e și Loki acolo, și îmi place extrem de mult personajul. 
Și, deși nu mai am prea multe speranțe de la DCEU, o să mă duc să văd Wonder Woman. E origin movie, și am văzut pe internet că primele impresii sunt bune, trailerele nu arată rău deloc, chiar sper să nu fie o dezamăgire. 
Cred că apare și Star Wars episode VIII anul ăsta, și sunt curioasă să îl văd și pe acela. Vreau să știu ce mai urmează pentru Rey și gașca, că episodul VII mi-a plăcut.

La capitolul seriale, am văzut recent ultimul episod din sezonul 10 de la The big bang theory, sunt la zi. Sezonul 10 în sine a fost destul de ciudat, cu doar câteva episoade care mie mi-au plăcut, și multe momente în care personajele parcă nu mai erau ele. Dar mă uit în continuare, mai ales după finalul sezonului. Nu o să zic ce s-a întâmplat, dar m-a luat complet prin surprindere și vreau să aflu ce se va întâmpla în continuare. Și am aflat că o să apară un serial despre copilăria lui Sheldon, care se numește Young Sheldon, iar din trailer pare că are ceva potențial. Eu sunt curioasă.

Postarea asta a ieșit mai lungă decât m-am așteptat. Merci dacă ați citit până la final!

Comentarii

  1. Ai.. pe voi vă chinuie cu examene la master? La noi e un picuț mai lejer, depinde despre ce fel de persoane vorbim. La noi se ține cont de prezență (mai mult sau mai puțin oficial) și avem de făcut seminarii, adică prezentări pe diferite teme pe care să le susținem în fața colegilor și a profesorului. Pentru pwersoanele cu un spirit oratoric mai slab, chestiunea poate fi dificilă.
    Din ce văd, în materie de cărți ești amatoare de SF în ultima vreme. Eu una nu prea rezonez cu genul acesta, de când nu am mai trecut pe blogul tău a trecut ceva, se pare că ți-ai mai schimbat gusturile :)
    Lectură plăcută!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu