2018 resolutions

Ok, asta e a doua oară când scriu postarea asta, pentru că prima dată mi s-a părut că a ieșit prea... hmm, nu tristă, cât not good enough for me. Am încercat să copiez ceea ce am făcut anul trecut, dar uitându-mă la postarea aia... anul trecut n-a fost chiar cel mai bun pentru mine și mai că am sărit subiectul atunci. Dar anul ăsta vreau să fac acest post mai detaliat, să zicem, a fost un an mai ok, în mare parte. Nu a început prea bine și nici nu s-a terminat într-un mod fericit, dar as a whole nu a fost cel mai rău an.

2017

Blog
 • mi-ar plăcea să fiu încă aici, ar fi drăguț să pot marca șapte ani de blog - Yep, după cum se poate vedea îs încă aici. Nu la fel de prezentă ca anii trecuți, dar având în vedere cum stau cu timpul, eu una sunt fericită că încă postez.
 • dacă aș putea posta măcar cât am făcut-o în 2016, adică pe la 100 de postări, eu una voi fi mulțumită - Nope, nu sunt prea aproape de ălea 100 de postări...
Uitându-mă prin arhivă, îmi dau seama că postez tot mai rar. Și nu îmi place asta, dar e adevărat că am mai puțin timp de când am terminat facultatea și acum mai am și masterul care îmi ocupă timp. Mă bucur totuși că blogul nu a murit între timp, ca alte hobby-uri, dar despre asta voi vorbi mai târziu, sper. 
Anul ăsta am făcut o chestie, mi-am făcut un calendar în Onenote și am marcat zilele în care am postat, eram curioasă să văd cam cum postez. Și mi-a ieșit așa:
Nu sunt deloc constantă cu blogul ăsta, ce văd eu e că postez destul de împrăștiat. Ori postez câteva zile la rând, ori nu mai am nimic nou pe blog vreo săptămână. Mă gândesc serios la a "copia" ce fac unii dintre cei pe care îi urmăresc pe youtube, în sensul de a îmi seta un schedule în care să postez. Gen să postez în anumite zile ale săptămânii, dar nu m-am gândit prea în detaliu la asta. Tot ce știu e că aș vrea să am postări mai constante pe blog.  Vom vedea ce se va întâmpla pe parcurs, bănuiesc.

Cărți
 • să citesc 30 de cărți - yep, în sfârșit mi-am atins și eu goal-ul de pe Goodreads! 
 • am de gând să încerc să citesc cât mai multe din cărțile pe care deja le am înainte de a cumpăra altele. Știu că nu e chiar așa grav, pentru că sunt cărți, dar ar cam trebui să le și citesc. Dacă aș citi măcar 30 din cărțile pe care le am deja, până la finalul anului, voi fi mulțumită. - nope, din cele 30 de cărți citite, doar 14 au fost din cele pe care le aveam deja în bibliotecă.
 • vreau să am ca prioritate, dacă voi vrea să cumpăr cărți, pe cele ale autorilor români, continuările seriilor pe care le-am început, și autorii care deja știu că îmi plac. - ăh, nope, am cumpărat mai mult autori străini anul ăsta.
Ce pot să spun? Îmi place să cumpăr cărți, dar nu am neapărat și suficient timp să le citesc astfel încât să nu se adune prea multe. Dacă ar fi să fiu realistă, știu că nu voi ajunge niciodată să am zero cărți necitite în bibliotecă. Dar mi-ar plăcea să nu ajung să am sute de cărți necitite pe rafturi.
Cât despre autorii români, am un articol separat în minte, în care să vorbesc despre planurile pe 2018 în ceea ce privește cititul de autori români contemporani. Sper să îl scriu la începutul anului, sunt câteva lucruri pe care mai vreau să le spun. 


În stânga sunt toate cărțile pe care le-am citit în 2017, cu rating-urile de pe Goodreads. Nu a fost cel mai bun an din punct de vedere al cărților citite, iar cele mai mari dezamăgiri au venit de la cărțile autorilor români. Mi se pare trist, pentru că ajunsesem și eu să am ceva mai multă încredere în autorii noștri. 
Aș face un top cinci, dar nu prea știu ce cărți aș pune pe listă. Dacă ar fi să mă iau doar după rating-uri, nu ar fi chiar așa greu, dar am decis că nu vreau să adaug pe listă cărți din serii, cu excepția primului volum. Mi-au plăcut mult câteva continuări de serii, dar vreau să recomand mai mult cărți care se pot citi individual, cu excepția primelor volume din serii. 
Oricum, pot spune că cel mai mult mi-a plăcut American Gods de Neil Gaiman, iar cel mai puțin mi-a plăcut Noaptea în oraș, fără părinți de Dănuț Ungureanu. 

Altele
 • să rămân la buget la master - yep
 • să încerc în continuare să fiu calmă - nope, anul ăsta am tot fost agitată, cu și fără motive serioase
 • să încerc să mă țin de echitație, poate ajung la mai mult de două ședințe - yep, anul ăsta am mers mai des la lecții și mi-am depășit frica de cai, I feel proud of that!
 • să economisesc niște bani - yep
 • să continui cu franceza - ăh, nu chiar. Tot încerc, dar mi-e greu în parte și pentru că nu folosesc limba, dar asta nu înseamnă că nu voi încerca în continuare. Vreau să îmi fac un plan, pe care să îl și respect, în 2018 pentru că ceva-ceva tot s-a lipit de mine de când tot încerc să învăț limba asta.
Legat de franceză, țin totuși să menționez că atunci când am mai mult timp, cum a fost în vară, și acum, spre finalul anului, mai mă străduiesc să învăț. Chiar caut să găsesc o metodă care să mă motiveze cumva. Planul e să ajung cu limba la un nivel la care să pot citi, de preferat romane cu un limbaj nu prea complicat, și am senzația că va fi mai simplu după aceea. Momentan, mai încerc să citesc manga în franceză și înțeleg în mare parte, iar ce nu înțeleg, traduc. Tot încerc în parte și pentru că am tot făcut în școală limba și cu toate astea tot nu o știu. 
Nu m-am descurcat chiar minunat cu goal-urile pe anul ăsta, but I tried my best, I think.
Ce s-a mai întâmplat notabil anul ăsta a fost că mi-am schimbat iar job-ul, în septembrie. Cred că am luat decizia potrivită, sper, și m-am obișnuit în cele din urmă și cu noul job. E foarte diferit de ce am făcut până acum, fac mai multe, dar și învăț mult mai multe, ceea ce cred că îmi va fi de folos. 
Ar mai fi un lucru pe care tot încerc să îl menționez, într-un fel sau altul, și nu am reușit, pentru că mă face să mă simt un pic... aiurea, ca să nu zic altfel. Ăh, am prins niște curaj după ce mi-am depășit frica de cai, și povestea pe scurt e că am un text publicat în Gazeta SF... din septembrie, și nu am share-uit nicăieri chestia asta. Mă face să mă simt aiurea pentru că hobby-ul în sine e destul de mort, nu am mai avut nicio tentație să mă reapuc anul ăsta. Și despre asta tot îmi propun să scriu într-un articol, dar... mna, nu știu dacă e cea mai bună idee pe care am avut-o vreodată. Dar voi vedea. Totuși, am vrut măcar să menționez asta pe undeva prin postarea asta, că am avut ambiții cu scrisul timp de niște ani.
Ah, și până nu uit, anul ăsta m-am apucat de o chestie care mi se pare că a devenit destul de populară, se numește bullet journal. Nu sunt genul uitucă sau ceva, doar că am descoperit că mă ajută dacă tot ceea ce ar trebui să fac e scris undeva și nu mi se învârte pur și simplu în creier. Și îmi și place să fac tot felul de liste, sistemul ăsta e foarte flexibil și m-am gândit că de ce nu? Și îmi place, doar că, fiindcă îmi urăsc scrisul de mână, eu fac asta în Onenote, pentru că mă lasă să țin totul într-un loc și se sincronizează across devices, deci îl am pe telefon și nu mai trebuie să car vreo agendă după mine. I like it.

2018

Blog
 • Să încerc să postez măcar o dată pe săptămână 
 • Să încerc să am postări pe subiecte mai variate, chiar dacă blogul e în mare despre cărți
Nu îmi propun mai multe pentru că o să am dizertația, plus că mă apuc de școala de șoferi, deci trebuie să gândesc realistic. După ce termin cu toate astea, sper să postez mai des, o să mă străduiesc.

Cărți
 • Să citesc 30 de cărți
 • Să investesc mai mult în ebook-uri(nu prea mai am spațiu în bibliotecă)
 • Să încerc să reduc numărul de cărți necitite din bibliotecă. Dacă aș avea undeva pe la (sau sub) 50 de cărți necitite până la finalul anului aș fi chiar fericită. Acum am 71 necitie, și mai trebuie să vină șapte cărți de la Okian, pe care le-am comandat în noiembrie. Deci dacă nu mai cumpăr nicio cartea tot anul și citesc 30, o să am 48 la finalul anului. Mda, asta s-ar putea să nu fie realistică, but I can try.
Altele
 • Să termin masterul
 • Să mă țin în continuare de echitație
 • Să continui să încerc să învăț franceză
 • Să am carnet de șofer și, dacă îmi iese asta, să îmi iau mașină. Le pun împreună pentru că nu mi se pare că au sens separat.
And that's it.

Happy New Year!

Comentarii

 1. Mie una mi se pare că te-ai descurcat foarte bine la a ține pasul cu ce ți-ai propus în 2017, per total. Și îmi place că ai rezoluții foarte accesibile pentru noul an! Multă baftă în a te ține de ele! Felicitări și pentru povestea publicată, la cât mai multe de acum încolo!
  Îmi place super mult că American Gods e una din cărțile tale preferate de anul ăsta, pentru că merită din plin! <3
  Eu am urât școala de șoferi și condusul în sine foarte tare, deci sper din tot sufletul ca tu să ai o experiență mult mai bună. Un 2018 minunat îți doresc!

  RăspundețiȘtergere
 2. Foarte fain articolul și trecerea în revistă a obiectivelor de anul trecut <3
  Și eu mă gândeam să încerc metoda youtuberilor și să am niste zile foarte clare în care postez, să vedem dacă îmi și iese :p
  Baftă cu obiectivele pentru 2018!

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu